Et tilbud om aflastning til personer, der passer kronisk syge og alvorligt syge i hjemmet
KONTAKT OS PÅ TELEFON ESBJERG 23 35 52 10 VARDE 23 65 68 33

Nyhedsarkiv

08. november 2023

En spændende kursusdag i Aflastningstjenesten. Først var der et oplæg over ”Hvordan hjælper vi omsorgspårørende bedst muligt” ved daglig leder Ingrid Bang og pårørendevejleder i Esbjerg Kommune Lene Voetmann. Der var gode snakke og erfaringsudveksling ved bordene om, hvordan vi kan støtte pårørende i de hjem vi kommer i. Hvad kan vi gøre endnu bedre for den enkelte.

Efter en dejlig frokost, fik vi besøg af Theresia Treschow-Kühl, som levende fortalte om Katharina von Bora. En spændende fortælling lige fra barndommens liv i kloster til ægteskabet med reformatoren Martin Luther. Tak for en dejlig dag med et godt fremmøde.

12. september 2023

Som noget nyt har vi fået fire ambulanceredderelever i grundforløb ( på billedet), der har valgt at have frivilligpraktik på sengeafsnit på Spangsbjerg. 

De startede 1. september og afslutter til jul.

De vil gå 2 og 2 sammen og har én eftermiddag om ugen i 2 timer.

Vi håber, de kan være med til, sammen med de frivillige, der i forvejen er på Spangsbjerg, at give adspredelse til de indlagte patienter. 

 

09. august 2023

Aflastningstjenesten i Varde søger frivillige!

Har du tid og overskud til at bruge et par timer om ugen på frivilligt arbejde, så kan du være med til at skabe omsorg og nærvær for den enkelte beboerne på byens plejecentre.

Har det din interesse og ønsker du mere information, så kontakt Marianne Kruse tlf. 23656833 eller marianne@aflastningstjenesten.dk

26. juni 2023

Endnu et godt cafèmøde med engagerede glade frivillige. Denne formiddag blev der debatteret, hvordan vi booster og gør det frivillige arbejde på vores plejecentre mere attraktivt. Samt hvilke aktiviteter, vi som Aflastningstjeneste kan tilbyde beboerne, så de føler sig set og værdsat. Alt dette fordi vi har indgået et samarbejde med Varde Kommune, om at understøtte det frivillige arbejde på plejecentrene og forebygge ensomhed blandt beboerne. For at denne opgave kan lykkedes, har vi brug for flere frivillige, som har tid og overskud til at gøre noget for andre, og blive en del af et fællesskab af andre frivillige. Så har du en veninde, en nabo eller bekendt, som kunne tænke sig at være en del af Aflastningstjenesten, så kontakt gerne koordinator i Varde Marianne Kruse tlf. 2365 6833

03. maj 2023

 

Der var dejlig stemning ved Spis sammen" arrangementerne både i Esbjerg, hvor 28 deltog og i Varde, hvor 31 deltog. Vi havde inviteret besøgsvenner med deres besøgsværter, demensklubben med deres ægtefæller, samt musikere og frivillige hjælpere. Da de kom, var der musik og fællessang, der blev spist en lækker middag. Derefter var der bankospil, hvor alle skulle have fuld plade, og der var en lille gave til alle. Herefter var der kaffe og en jordbærkage. Vi slutte af med dejlig musik af "De glade spillemænd". Alle gik glade hjem, og havde nydt dagen fuldt ud."

IMG 20230626 100610

24. april 2023

Ved bestil en forsker ugen, er der mulighed for at få en forsker ud og holde et foredrag. I år havde vi fået tidligere lektor emeritus Hans Dorf til at komme og holde foredrag om Viden og trivsel- konfliktfyldte krav og nye sociale forskelle i velfærdsstaten. Der var 35 tilmeldte og foredraget var spændende og tankevækkende.

23. marts 2023

Aflastningstjenesten har lige afholdt en meget inspirerende kursusdag i Sportium i Varde. 55 glade og forventningsfulde frivillige deltog, hvor emnet var Ensomhed". Kirsten, som er pårørende til en demensramt ægtefælle, fortalte ægte og ærligt om, hvordan hun langsomt mister hendes mand gennem over 50 år. Samt hvad ventesorgen gør ved èn som menneske. Oplægget blev fuldt op af demenskonsulent Solveig Jørgensen fra Varde Kommune, der fortalte hvad de gør for de pårørende. Efter dejlig fællessang og lækker frokost, havde forsker Gert Jessen et foredrag om ensomhedens dimensioner, og hvad ensomhed og mistrivsel gør ved os mennesker. En dejlig dag, som blev afholdt for midler doneret af Velliv-foreningen. "

04. februar 2023

Den 4. februar var der fest i Aflastningstjenesten. 82 feststemte frivillige var mødt op til en hyggelig eftermiddag med bobler, lækker mad, taler og uddeling af jubilæumsgaver. Vi kunne bl.a. lykønske 2 frivillige med 30 års jubilæum og 1 med 25 år. Vi må sige, det er nogen stabile frivillige vi har i Aflastningstjenesten. Tak til alle for en festlig lørdag, og tak for indsatsen.

24. november 2022

En meget spændende kursus dag i Aflastningstjenesten, hvor Dorte Viftrup psykolog og forsker, gjorde os klogere på åndelig og eksistentiel omsorg og samtale. Hvordan taler vi med og drager den åndelige omsorg for mennesker, som oplever sorg, ensomhed, afmagt og udmattelse ved uhelbredelig sygdom. Tak til Conny Duus for at spille til sangene. Tak til Zions kirke for at sætte lokaler til rådighed og andagten ved Johannes Sloth ligeledes tak til Meta for hjælpen i køkkenet. Det er altid hyggeligt at afholde mødet i sognelokalerne. Velliv foreningen havde doneret penge til afholdelse af dagen, tak for støtten.

09. september 2022

Aflastningstjenesten var en af de 5 foreninger, som modtog donation på 20.000 kr. af Søsterloge nr. 12 Prinsesse Marie, ved deres 100 års jubilæum den 10. september. Fredag den 9. september var næstformand Sven Otto Jensen og daglig leder Ingrid Bang inviteret til donationsoverrækkelsen, hvor de modtog den flotte donation. Her ses de efter ceremonien udenfor bygningen i Havnegade.

22. juni 2022

Mandag den 20. juni tog 53 frivillige imod tilbuddet om at komme på udflugt til Tambours Have. Det blev en rigtig dejlig dag i både sol og regn, hvor det sociale samvær var i højsædet. Vi mødtes til en kop kaffe og en hjemmebagt kanelsnegl i havens pavillon. Herefter var der guidede ture rundt i haven. Man kunne frit vælge mellem en botanisk eller en historisk rundvisning. Til middag blev der serveret en lækker platte + drikkelse, og der summede af liv og latter rundt omkring ved bordene. Vi sluttede af med en times sang og musik, godt hjulpet af De glade spillemænd", som også er en del af Aflastningstjenestens frivillige. "I vores middagspause" fik vi besøg af Lisbeth Oxholm, som repræsentant fra Velliv Foreningen, som overrakte os en dejlig check. Pengene skal bruges til november, hvor vi igen skal have en kursusdag for alle vores frivillige. Det er rigtig vigtigt, at vi er opmærksom på at opkvalificere de frivillige til de forskellige opgaver, som de hver især har. De skal være godt rustet til at give så god en kvalificeret omsorg som muligt i de hjem, de kommer. "

30. april 2022

Lørdag eftermiddag blev vores forsinkede nytårskur afviklet som en forårsfest. Der var 71 frivillige der havde tilmeldt sig og nytårskurudvalget havde planlagt en rigtig god dag. Bordene var flot pyntet, der var champagne til alle, da vi kom. Gunnar Erbs havde, som de forrige år, tryllet en tre retters menu til os. Der var forårssange, tale ved formanden Marianne Rosenbæk og talerne fra koordinatorerne var skiftet ud med et lille rollespil, hvor de alle takkede for den store indsats alle havde ydet, og der blev uddelt jubilæumsgaver til 5,10 og 15 års jubilarer.Midtvejs i festen var der fantastisk underholdning ved Signe Juhl, der var planlagt en musiker til at akkompagnere, men Signe havde allieret sig med 3 musikere mere, så vi fik en fantastisk musisk oplevelse. Tak til nytårskurudvalget, Lise, Søs, Pia, Bente og Solveig, og en stor tak til Christian og 4 hjælpere fra KLFUM og KFUK, der stod for at betjene os og ordne køkkenet efterfølgende. På billedet ses et lille snit af festen.